We gaan verder

De afgelopen week was spannend. We hikten aan tegen een aantal zaken die de realisatie van de kunstinstallatie en de inrichting van de kavel in de weg stonden. Die zijn nu opgelost, we hebben er ruim voldoende vertrouwen in dat andere beren op het pad ook de kuierlatten zullen gaan nemen. We gaan er nu gewoon van uit dat tijdens de Floriade in Almere ook ons paviljoen te zien zal zijn.

Stukje geschiedenis

anaf het begin bij de Almeerse Wolunie betrokken, ontwikkelden samen met Gert-Jan de Jong van Arc2Architecten een als eigentijds paviljoen vormgegeven installatie: Shades of Nature. Om het paviljoen goed tot zijn recht te laten komen, ontwierp Jarno Lippets de inrichting van de kavel.

Paviljoen

Hart van de kavel is het paviljoen Shades of Nature.

Deze eerste impressie van het paviljoen, toont een wand met glazen containers, gevuld met water, natuurlijke verfstoffen en wol. Door de inwerking van de energie en de warmte van de zon neemt eerst het water en daarna de wol de kleurstof over. Dit is een langzaam en organisch proces, dat zich ontwikkelt gedurende de looptijd van de Floriade. Wij noemen deze wand: Colours of the Sun.

De tegenover liggende binnenwand wordt bekleed met vilt, en aan de zijkanten met leer en veren, de eerste beschermlaag van vogels en zoogdieren. De zon projecteert de kleuren van de containers op het vilt, een spel als van glas-in-lood dat afhankelijk is van de kracht van de zon en van de intensiteit van de kleuren in de containers. Deze wand noemen we: First Skin.

Waar de ene buitenwand de harmonische relatie tussen textiel, natuur en klimaat toont, wijst de achterwand op de verspillende kanten van de textielindustrie en hoe wij ermee omgaan. Repen niet langer gebruikt textiel worden aan weer en wind blootgesteld. Ook deze kant – Second Skin – van het paviljoen toont verandering, alleen nu niet ten goede.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Het begin is er

Colours of the Sun

Volgende artikel