Waterpomp in gebruik genomen

Waterpomp stadsakker
Waterpomp officieel in gebruik genomen

Op zaterdagochtend 21 mei is de waterpomp op de stadsakker officieel in gebruik genomen, onder belangstelling van vertegenwoordigers van het bestuur van de Wolunie en Stad&Natuur.

Een waterpomp was een lang gekoesterde wens van de vrijwilligers van de Wolunie en het IVN die voor de planten op de stadsakker zorgen. Vanaf nu hoeft er niet meer gesjouwd te worden met jerrycans en emmers water uit de sloot en vanaf de Kinderboerderij een eindje verderop in het Den Uylpark.

De pomp is gefinancierd vanuit het Fonds Verbraaken van de Natuur en Milieu Federatie Flevoland.

Op de akker worden verfplanten verbouwd die door de Wolunie gebruikt worden om de wol prachtige natuurlijke kleuren te geven. Op deze site en Facebook zal worden aangegeven wanneer we de gekaarde en gesponnen wol het verfbad ingaat – hulp is altijd welkom.

Na de officiële handeling leidde Ad Vossenaar de aanwezigen rond over de akker. Van Afrikaantjes tot Wouw, alles wordt even liefdevol opgekweekt. Nog voor de gasten weg waren, stonden de vrijwilligers al weer te spitten, wieden en planten.

Wie een handje wil helpen is altijd welkom. Afwisselend wordt er op vrijdagochtend, vrijdagmiddag, zaterdagochtend en zaterdagmiddag gewerkt. Stuur even een mailtje naar stadsakker@almeersewolunie.nl als je mee wilt helpen.

Bloeiende wede
bloeiende wede
Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Bericht uit de Schaapskooi, 15 mei

Een interview met… Anne Bliek

Volgende artikel