Wat is er allemaal gedaan in de Wolfabriek in 2014

Om de Schaapskooi als Wolfabriek te kunnen laten functioneren is een aantal forse investeringen in het gebouw en de directe omgeving uitgevoerd. Dit betrof binnen de realisatie van een winkel/infopunt, een soort binnendak om wateroverlast te voorkomen, extra water en elektra. Buiten is extra bestrating aangelegd.  De werving van leden is in januari 2014 gestart door het starten van social media, free publicity en de website van stadennatuur.nl

Januari 2014: Het openingsweekend bestond uit de officiële opening van de Wolfabriek door Gerard Bakker van Unet, namens het Almere Fonds, de eerste basisworkshops voor de 1e honderd leden, inleidingen en film voor belangstellenden.

Vanaf februari 2014: inrichten en opzetten ledenadministratie. Software-systeem testen, coördinator inwerken, vrijwilligers winkel/infopunt werven/inwerken.

Op 28 en 29 juni 2014 was de laatste basisworkshop voor de 1e honderd leden. Na de zomer (laatste weekend van augustus) is de 2e cyclus van basisworkshops gestart, die tot het einde van het jaar loopt. De basisworkshops worden begeleid door drie Almeerse Wolmeesters: Bertine Slettenhaar, Charlotte van der Garde en Mariel Bisschops.

Vanaf januari 2014: Het winkel/informatiepunt wordt gerund door een groepje enthousiaste vrijwilligers onder coördinatie van Monique Seynen en Hanneke van de Bos. Elke zondagmiddag is de winkel geopend voor publiek.

In september 2015: de nieuwe serie basisworkshops voor leden 101/200 is gestart.

Voorjaar 2015: start demonstratietuin verfplanten in IVN-bostuin, gelegen naast schaapskooi. I.s.m. IVN Almere.

In de kerstvakantie is er een warme wanten winter wandeling uitgezet door het bos i.s.m. Stad & Natuur en theehuis het Eksternest.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Genomineerd voor een Dutch Design Award

We zijn live!

Volgende artikel