Vachten voor thuis spinnen of vilten!

We verkopen in de winkel in de schaapskooi prachtige vachten. Als u er een wil hebben stuur dan even een mailtje aan info@wolunie.nl om een afspraak te maken om een vacht uit te zoeken. Onderaan deze pagina vindt u de prijslijst, sommige prijzen zijn per complete vacht anderen per kilo. Ook bij een kiloprijs worden de vachten alleen in z’n geheel verkocht,

Vachten in de verkoop

Flevolander

De wol van de Flevolander is mooi zacht en heel geschikt om zowel te spinnen als te vilten. Het vilt gemakkelijk en het resultaat is mooi strak. Het is een mooie glanzende vezel die ook met spinnen prachtige resultaten oplevert. Omdat de wol zacht is, is deze heel geschikt om te verwerken tot kleding.
De vachten van de Flevolanders zijn wit. Een mooie uitdaging om met natuurlijke plantaardige materialen te verven!

Brilschaap (Kärnter Brillenschaf)

De wol van het Brilschaap laat zich gemakkelijk verwerken. Het is vrij harde wol. Hij laat zich heel goed vilten en geeft een mooi viltresultaat. Wel blijven er haren uit het vilt steken. Als je dat niet wilt kun je het viltwerk scheren. Dat geeft een nog mooier resultaat.
Ook om te spinnen is het zeer geschikt maar het geeft natuurlijk een vrij hard resultaat dat niet geschikt is voor kleding.
De wol is mooi ivoorwit en bevat kemp.

Drents Heideschaap

De wol van het Drents Heideschaap is heel geschikt om te vachtvilten. Het laat zich gemakkelijk vilten en levert een mooi resultaat op. Voor gewoon viltwerk is deze wol misschien minder geschikt omdat de vezels heel lang en sluik zijn. De vezel is grof. Uiteraard kun je deze wol ook spinnen maar het resultaat is hard en stug. Wol bevat dus kemp.
We hebben vachten in de kleuren wit, bruin en gemêleerd

Shetlander

De wol van de Shetlander is zacht en zowel geschikt om te spinnen als te vilten. Beide geven heel goede resultaten. De wol van de Shetlander is ook heel geschikt om te verwerken tot kleding.
De kleur van de Shetlander is variabel en gemêleerd.

Alpaca

Deze wol is onvergelijkbaar met schapenwol. De wol beval geen lanoline, is glad en zeer zacht. Het viltwerk van Alpaca blijft ruien. Het is prachtige wol om te spinnen. Omdat de eigenschappen anders zijn dan van schapenwol moet je er bij het spinnen wel even aan wennen. Het resultaat is goed te gebruiken voor kleding.
We hebben alpacawol in de kleuren wit, zwart, bruin en gemêleerd.

Schoonebeeker

De wol van de Schoonebeeker is bij uitstek geschikt om te vachtvilten. Ook voor ander viltwerk en om te spinnen is de wol goed te gebruiken. De wol is wel redelijk grof en heeft lange sluike vezels. Daarom is de wol ook niet geschikt om op de huid te dragen. De kleur is variabel. Ook de witte wol bevat vaak veel donkere vezels.

Verkoop

Vachten worden per vacht verkocht.

  • Alpaca diverse kleuren Per vacht vanaf € 25,-
  • Bonte Schaap Per vacht € 10,-
  • Brilschaap Per vacht€ 15,-
  • Drents Heideschaap Per vacht € 15,-
  • Flevolander Per kilo € 6,50
  • Romneyschaap Per vacht € 7,50
  • Schoonebeeker schaap Per vacht € 15,-
  • Shetlandschaap Per kilo € 6,50
  • Zwartbles Per vacht € 15,-
Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

De Schaapskooi is tot 1 juni DICHT

Duizend schaapjes

Volgende artikel