Stippen voor het stadhuis 

De wol van de Romneyschapen die in het Kromslootpark gretig bereklauw wegknagen verspreidt zich steeds verder door Almere. Wat, uiteraard, precies de bedoeling is van de Almeerse Wolunie. Nog mooier: de verspreiding gebeurt door nijvere handenarbeid van leden en niet-leden.

Binnen (hopelijk) afzienbare tijd wordt een wand van de Urban Greeners-boot de Drijfveer bekleed met een handgevilte lap. En in de Schaapskooi wordt onder leiding van ontwerpster Lotty Lindeman gewerkt aan het maken van vilten stippen.

Lotty Lindeman is voor leden van de Wolunie geen onbekende – zij ontwierp ook het etui dat in 2015 in de workshops door nieuwe leden gemaakt is. Nu dus stippen.

Dat zit zo. Momenteel wordt het Almeerse stadhuis verbouwd en heringericht. De gedachte is dat de vergaderzalen worden ingericht met producten van Almeers materiaal. Hout van Almeerse bomen, leer van banken die op de recyclingprogramma zijn ingeleverd, akoestische panelen bekleed met vilt van Almeerse schapenwol. Lotty is gevraagd voor die panelen te zorgen en zij heeft in haar ontwerp stippen opgenomen. Veel stippen. Hoe meer er zijn, hoe rijker de versiering van de panelen wordt.

Twee van de drie openbare workshops zijn al achter de rug, medewerkers van het stadhuis hebben in een eigen workshop meegewerkt aan de inrichting van hun eigen werkruimte. Momenteel zijn ongeveer honderdvijftig stippen gemaakt. Er zijn er nog veel meer nodig!Wees niet bang dat je een te beginnende beginner bent: Lotty staat iedereen met raad en daad bij en is ook bij de twintigste keer uitleggen nog even enthousiast. Het is de kern van de Wolunie om samen met andere Almeeders (vooruit, andere wolliefhebbers van buiten Almere zijn even welkom) van de Almeerse wol producten te maken die in Almere gebruikt kunnen worden. En het is nog eens heel gezellig ook!

Komende woensdagmiddag is de laatste kans om jouw stip in het stadhuis te zetten. Het is ook voor kinderen (vanaf zes jaar) een leuke woensdagmiddagactiviteit. De stippen mogen ze niet mee naar huis nemen, maar iedereen die twee stippen heeft gevilt krijgt wel een heuse wolmedaille. Bovendien krijg je een uitnodiging om de vergaderzalen te bekijken als ze af zijn. Kun je nog even kijken of je je eigen stip herkent.

Je hoeft je niet aan te melden, je hoeft niets mee te nemen, kom gewoon tussen 14 en 17 uur naar de Schaapskooi. Houd er in je kledingkeuze wel rekening mee dat de Schaapskooi onverwarmd is!

Veel van de meevilters waren nieuwsgierig naar wat Lotty zoal meer ontwierp dan etuis en panelen. Wie dat ook is kan een kijkje op de website van haar en haar partner nemen: www.scheublinlindeman.nl

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Leer vilten en werk mee aan een kunstwerk!

Aangepaste openingstijden feestdagen

Volgende artikel