Slowfashionshow bij populair kavel Floriade

Op een meer bewuste, holistische manier met kleding omgaan, of wel slowfashion, past helemaal bij Shades of Nature. De second skin kant van dit Floriade-paviljoen is immers aan dit onderwerp gewijd. Daarom tonen ontwerpers van lokale, nationale en internationale faam op zaterdagmiddag 24 september hun werk in onze tuin, Floriade kavel 14. Om 16:00 uur start de modeshow. Maar ook voor en na de show is werk te bewonderen.

Voorafgaand aan de show zullen er op het grasgedeelte van de kavel in de buurt van de visserstrui van Kasper Jongejan paspoppen neergezet worden met showitems om de show alvast aan te kondigen aan het publiek.

De volgende ontwerpers tonen hun werk:
• Ariëlle van der Vaart
• Barbara Schilling – Basu Design
• Carla van Belle – Belle
• Irma van der Mee – Oudfits
• Marian Kastelein
• Mia Stik – Pointsmade
• Saar Snoek
• Stephanie Willems – Stephastique

Laïd Kaascouse
Laïd Kaascouse is de speaker tijdens de modeshow. Half kaaskop en half couscous, is hij al zo’n tien jaar een opvallend figuur binnen de Nederlandse hiphopscene. Met een jolige en gevatte rapstijl ging hij rappers verbaal te lijf tijdens de Punchoutbattles-evenementen. Hij groeide er uit tot een van de publieksfavorieten. Verdere bekendheid vergaarde hij door de online show Grote Gezeik te presenteren en The Next MC te winnen. Daar prezen onder meer Rotjoch en Brainpower hem om zijn soepele rapskills, vol creatieve flows die hij achteloos uit zijn mouw leek te schudden.

Na de show worden de kledingrekken per designer uit het paviljoen gereden en kan het publiek in een meet & greet met de designers in gesprek. Ook is het mogelijk om via het uitwisselen van gegevens geshowd werk aan te schaffen.

Second skin
Het veel gefotografeerde oog van paviljoen Shades of Nature, wijst op de verspillende kanten van de textielindustrie en hoe wij ermee omgaan. Repen niet langer gebruikt textiel worden aan weer en wind blootgesteld. Deze kant van het paviljoen toont verandering. Aan textiel een tweede leven geven gaat verder dan er nieuwe kleding van te maken. Maar toegepast of kunst, het blijven waardevolle initiatieven die levensduur van de materialen verlengt. Daarmee zijn het mooie componenten richting een meer circulaire economie.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Almeerse Visserstrui op de Floriade

Shades of Nature behouden voor Almere

Volgende artikel