Shades of Nature behouden voor Almere

Het paviljoen van de Almeerse Wolunie op de Floriade werd de afgelopen zes maanden goed bezocht. Met enthousiaste reacties ter plekke en in de pers is dit kunstwerk een internationaal succes. Met de vrijdag gemaakte afspraken met PRICE en Gemeente Almere worden delen nu behouden voor de stad. Maar eerst kan het complete paviljoen nog een heel weekend in volle glorie worden bewonderd.

Hergebruik

Het paviljoen, Shades of Nature ontwerp van Bertina Slettenhaar, bestaat uit drie delen. De bekende potten met gebreide schaapjes in prachtige kleuren van natuurlijke verfstoffen. First Skin, met de natuurlijke bescherming van vogels, schapen en andere dieren. En Second Skin, een oog uit hergebruikte stoffen dat een aanklacht vormt tegen de consumptiemaatschappij. Het totaal is gevat in een houten paviljoen van bomen uit het Laterna Magica park. Het hout is onbewerkt, waardoor het paviljoen in de huidige vorm niet opnieuw is op te bouwen.

Afspraak

Anne Bliek, voorzitter van de Almeerse Wolunie, en Ingrid Zeegers van PRICE (Praktijk & Innovatiecentrum Circulaire Economie) hebben afspraken gemaakt om de het paviljoen van de Wolunie te oogsten en herbestemmen. De afspraak is dat de materialen van Shades of Nature worden opgeslagen voor hergebruik. Voor dit hergebruik wordt een nieuwe plek gezocht in de stad. Ria van Dijk, stedenbouwkundige van de gemeente Almere, denkt actief mee waar onderdelen in de toekomst terug te zien zullen zijn. Het bestuur van de Almeerse Wolunie houdt hierbij de vinger aan de pols.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Slowfashionshow bij populair kavel Floriade

Patroon Almeerse Visserstrui

Volgende artikel