Shades of Nature – the making of…

Shades of Nature en de kavelinrichting zijn het product van véél vrijwillige handen.

Colours of the Sun

Voor de in het oog springende muur aan de zuidkant van het paviljoen zijn 750 potten gevuld met natuurlijke verfstoffen, water en gebreide schaapjes. Aan het plaatsen ging een heel traject vooraf.

We bouwden voort op experimenten die we in 2020 deden om uit te zoeken hoe we de verschillende kleuren voor de installatie konden maken. Omdat de installatie aan het begin van het groeiseizoen klaar moest zijn, bewaarden we de oogst van 2021 in: gedroogd, ingevroren of als extract.

Proefpotjes

We deden proeven om de exacte kleur te bepalen, en vergeleken die met het kleurontwerp voor de wand.

Beetje van dit, beetje van dat… Sommige van de verfstoffen gedroegen zich in een grote pot opeens heel anders dan in de proefopstelling. Het was een zorgvuldig proces van vergelijken, aanpassen, vergelijken, aanpassen tot de juiste kleur bereikt was.

Elke pot kreeg een nummer, zodat we wisten waar hij in de installatie geplaatst moest worden.

O, die schaapjes in de potten? Die zijn handgebreid door onze leden (en een paar niet-leden). Onze kudde bestond uit duizend schaapjes.

Toen alle potten gevuld waren met verfstof, water en een schaapje, toen moesten ze naar het Floriadeterrein vervoerd worden. We deden dat zo CO2-neutraal mogelijk: per fiets. Ze kwamen allemaal heel over!

Wethouder Jan Hoek zette voor ons pot 17-3-3 op de juiste plaats.

Deel deze pagina met je volgers!