Projecten

Shades of Nature (2021/22)

Lees hier alles over Shades of Nature, de Almeerse Wolunie op de Floriade.

Vloerkleden Food Forum (Provinciepaviljoen Floriade) (2020)

In opdracht van de provincie Flevoland maakten we twee grote gevachtvilte vloerkleden voor het Food Forum, het paviljoen van de Provincie Flevoland op de Floriade. Ook werden er vachten gevilt om op de trap op te zitten.

Kerstpaneel voor Stad&Natuur (2019)

Als jubileumgeschenk voor het 10-jarig bestaan van Stad&Natuur maakte de Almeerse Wolunie een kerstpaneel, volgens het ‘handwerken-op-nummer’-principe. Een ontwerp van Bertina Slettenhaar werd opgedeeld in losse elementen. Met garen of gekaarde wol maakten leden thuis een lapje volgens het geleverde patroon. De losse delen werden geassembleerd tot het kerstpaneel.

Blauwe Maandag (2019)

Blauwe Maandag was een initiatief van Brigit Huijbens. Langs de Verfplantenakker in het Den Uylpark is een rij ‘potloden’ geplaatst die voorzien zijn van plantaardig gekleurd vilt. Andere kleurrijke interventies in het park waren vilten vogelhuisjes in de bomen en een lange, knalrode das voor het standbeeld van Joop den Uyl.

TEDx (2018)

De organisatoren van TEDx-Almere benaderden de Almeerse Wolunie met het verzoek de kenmerkende ‘rode stip’ te maken – het ronde rode kleed waar de sprekers op staan. Het kleed is volledig handmatig gemaakt – van het kaarden en verven van de wol tot het vilten van het kleed.

De Drijfveer (2016)

Het eerste grote project van de Almeerse Wolunie was het maken van de wandbedekking voor de Drijfveer, een initiatief van de Urban Greeners. De Drijfveer is een van lokale materialen opgebouwde vergaderark. De Wolunie viltte wol en hennep samen tot een lap van ca 4×11 meter.

Deel deze pagina met je volgers!