Open Dag trekt 350 bezoekers!

Net geschoren schapen Open Dag 2016
Net geschoren schapen in hun stal

Een koude dag met een prachtige winterzon. Dat typeert onze Open Dag van zondag jongstleden het beste. Kern van de dag was het scheren van de drachtige schapen, waar ruim 350 bezoekers van genoten. Ook voor de demonstraties was veel belangstelling. Een zestal bezoekers meldde zich aan als lid. De versgeschoren vachten vonden gretig aftrek en ook andere producten van de Almeerse Wolunie en Schaapje Schaapje werden goed verkocht. En de schapen? Die staan nu lekker binnen.

Het lijkt misschien wat raar om in deze periode schapen te gaan scheren. In de stal is het echter warm genoeg om zonder wollen vacht de winter door te komen. En zonder de dikke vacht valt ook de zwangerschap en de conditie van het schaap beter in de gaten te houden. Bovendien is het hygiënischer tijdens het aflammeren. De eerste lammetjes worden in maart verwacht.

VanAlmeerseBodem (Design Product 2016)
Van Almeerse Bodem

Design

Tijdens de Open Dag werd ook het nieuwe designproduct 2016 van de Almeerse Wolunie gepresenteerd: Van Almeerse Bodem. Het is ontworpen door de Almeerse kunstenares Wanda Entjes. Nieuwe leden gaan met dit door hen zelf gemaakte product naar huis aan het einde van hun vier gratis workshops waarin zij de beginselen van de wolverwerking leren. Ook lid worden voor maar 50 euro? Klik dan hier.

Wil je via de mail op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen van de Almeerse Wolunie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Aangepaste openingstijden feestdagen

De Drijfveerwand – de laatste loodjes

Volgende artikel