NLDoet: Stadsakker voorbereid voor zaaiseizoen

Prachtig weer troffen de zestien vrijwilligers van NLDoet op zaterdag 10 maart op de Stadsakker in het Den Uylpark. De acht vaste vrijwilligers maakten met acht speciaal aangemeldde Almeerders de zevenhonderd vierkante meter akker klaar voor de nieuwe zaaiingen en plaatsten tien nieuwe bordjes. Coördinator Ad is blij: “Fantastisch om in het voorjaar zo’n slag te kunnen slaan. Normaal werken wij hier wekelijks vier uur met gemiddeld vier vrijwilligers.” De subsidie vanuit NLDoet is gebruikt voor onder andere vijf kuub compost, natuurlijk ook zeer welkom.

Serafina (15) deed met een aantal klasgenoten van de Internationale School mee: “Het is fijn om te geven. Door het jaar heen doen wij divers vrijwilligerswerk en dragen zo bij. Dit werk is leuk om te doen.” Al dachten deze Engelstalige scholieren op basis van de term verfplantenakker dat ze zouden gaan verven. ? In plaats daarvan hebben zij met evenveel plezier een dag geschoffeld en compost verspreid.

Ko (64) is een van de vaste vrijwilligers: “In Amsterdam had ik een volkstuin. Mijn tuin in Almere is al klaar als ik mij 1 keer omdraai. Omdat ik als kunstenaar veel met verf bezig ben leek dit mij een goed alternatief. Ik vind NLDoet geweldig. Misschien blijft er van deze enthousiaste mensen wel een aantal hangen. Dat zou nog fijner zijn.”

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Modeshow Growing Green Cities

“Iedereen gaat naar huis met een uniek sieraad!”

Volgende artikel