Nieuwe opslag voor delen Shades of Nature

Natuurlijk was het geweldig goed nieuws dat de gemeente Almere ‘ons’ Floriade-paviljoen voor de stad wil behouden en er in de nieuwe woonwijk Hortus een bestemming voor zoekt. Dat betekent wel dat alle delen voorlopig ergens opgeslagen moeten worden, en het is al met al een behoorlijk aantal kubieke meters dat nodig is voor de potten, de stoffen rolletjes, het vilt van de binnenkant, het oog, de panelen met leer en veren.

Circuloco, de partij die in opdracht van de gemeente een deel van de Floriade-paviljoens heeft afgebroken om de materialen opnieuw te gebruiken, heeft een opslagruimte bij een boerderij net buiten Almere. Die optie was voor ons in eerste instantie ongeschikt, want zo open dat weer, wind en vorst er vrij spel hadden.

Dat veranderde toen Circuloco aanbood om ín de open schuur een dichte ruimte te bouwen. Enige voorwaarde: de Wolunie moest een bijdrage leveren aan de bouw. Dus is – tamelijk ongeëmancipeerd, geven we toe – een aantal mannen opgetrommeld om een zaterdag te timmeren en te zagen. De ruimte is nog niet helemaal af, maar er is meer dan een begin: muren en dak staan. Nu nog een deur en de inrichting en dan kunnen alle verspreide delen op transport naar de opslag.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Vogeltjes uit een dekseltje

Een weekeinde bij de Schaapskooi

Volgende artikel