Leer vilten en werk mee aan een kunstwerk!

Lijkt het je leuk om de handen uit de mouwen te steken en te ervaren hoe je van wol vilt kunt maken? Doe dan mee aan de viltworkshops in de Wolfabriek in Het Vroege Vogelbos. Op 3 dagen wordt gewerkt aan een gemeenschappelijk kunstwerk. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen.

Tijdens de workshops maken we vilten stippen. Deze worden gebruikt voor tien wollen panelen die ontwerpster Lotty Lindeman in opdracht van gemeente Almere heeft ontworpen en de komende maanden gaat maken. Dat wil zij graag doen met leden van de Almeerse Wolunie en andere Almeerders die kennis willen maken met wol en vilten. Want hoe meer stippen we vilten met z’n allen, hoe rijker het dessin wordt. Deze stippen vormen later verschillende patronen op de panelen.
De panelen worden geplaatst in het Stadhuis.

We gebruiken de wol van de Almeerse schapen van Stad & Natuur Almere, die in het Kromslootpark lopen. In opdracht van de gemeente helpen de schapen daar mee aan het beheer van het park.

Data

Kom ook meedoen en ga aan de slag met water, zeep en wol. Het vilten vindt plaats in de Wolfabriek in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos op de volgende data:
zondag 29 november 2015 van 10.00 uur tot 15.00 uur
vrijdag 4 december 2015 van 14.00 tot 17.00 uur
woensdag 9 december 2015 van 14.00 tot 17.00 uur (de avond gaat niet door).

Iedereen die vilten stippen maakt (minstens twee) krijgt een wollen medaille mee naar huis. Verder worden er foto’s gemaakt van het vilten en komt er bij het kunstwerk een lijst met namen van iedereen die eraan meegewerkt heeft. Ook komt er een mogelijkheid het uiteindelijke kunstwerk te bekijken.

Lotty Lindeman

Lotty Lindeman begeleidt de viltworkshops. Zij is afgestudeerd aan The Design Academy in 2006 en sindsdien werkzaam als productontwerper. De ontwerpen van haar hand spelen met ruimte en nodigen uit tot interactie. Grote gebaren en subtiele details zijn de kenmerken die zij toont in haar werk. Zij heeft ook voor de Almeerse Wolunie het wolproduct 2015 ‘Etui’ ontworpen dat door leden is gemaakt.

Praktische informatie

Kom gewoon langs als je mee wilt doen. Inschrijven is niet nodig. Iets mee nemen ook niet.
Locatie is de Wolfabriek in De Schaapskooi, Muiderweg 8, Almere Haven.
Er is geen verwarming in de Schaapskooi. Pas je kleding daar op aan.
Nadere informatie is te verkrijgen bij Lotty Lindeman, 06-45098416

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Vilten voor de Drijfveer

Stippen voor het stadhuis 

Volgende artikel