Ledenvergadering, 7 november, een impressie

Een ledenvergadering en een lezing – daarvoor kwamen ongeveer 25 leden naar het gebouw van Stad en Natuur op De Kemphaan.

Tijdens de vergadering kwam een aantal onderwerpen aan de orde dat iedereen die op vorige vergaderingen geweest is zal herkennen: het lidmaatschapsgeld en de activiteiten en vooral de verhouding daartussen. Wat krijg je eigenlijk, na het eerste jaar, is een vraag die al een tijdje rondzoemt. Wel, in 2016 krijg je flinke korting op de verdiepingscursussen. Bovendien kun je, als de ruimte dat toelaat, ook de beginnersworkshops nog een keer volgen. De zelfdagen blijven, uiteraard.

Uit de vergadering kwam het voorstel om in plaats van, of naast, de dagcursussen cursussen in een reeks aan te bieden. En het idee om workshops (ook) door leden te laten geven. Die zijn dan misschien iets minder professioneel, maar kunnen goedkoper zijn. De cursussen zijn nog niet gepland. Heb je ideeën of wensen, mail die dan even naar Wolunie@stadennatuur.nl.

Besluiten moesten er ook genomen worden. De begroting, natuurlijk, en een bestuurswisseling. Bertina Slettenhaar trad af als bestuurslid. Vanaf nu is ze adviseur van het bestuur. Voorstel van het bestuur was om Ernestine Kossmann haar plaats in te laten nemen. De vergadering had geen bezwaar.

Het leukste deel van de vergadering kwam toen nog. Waar de eerste twee jaar het bestuur besloot wat Het Ontwerp van Het Product zou worden, werden er nu drie schetsen van drie kunstenaars gepresenteerd en konden de aanwezige leden hun stem uitbrengen. Het bestuur zou van die keuze alleen afwijken als daar heel goede redenen voor waren. Een halssieraad, een waxinelichtbolletjessnoer en een vaas met omhulsel, dat waren de keuzemogelijkheden. Uiteindelijk ‘won’ de vaas nipt. Het oer-Almeerse karakter ervan – ook de vaas wordt van Almeerse klei gemaakt – zal daar zeker een rol in hebben gespeeld!

Aansluitend nam Betty Stikkers van Wools.nu ons mee in de wondere wereld van schaap en wol. De Almeerse Wolunie staat in een lange traditie: schapen zijn ruim 8000 jaar geleden gedomesticeerd en vilt is ongeveer 6000 jaar geleden ‘uitgevonden’.

Overigens, hoeveel leden zouden tóch even gekeken hebben of er in de achtertuin niet een plekje te vinden was voor een origineel wolvarken?

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Dutch Design Awards en het Drijfveerproject

Vilten voor de Drijfveer

Volgende artikel