Kunstinstallatie rond wol en natuur

Stel je voor: je bent op de Floriade 2022 en loopt via gebogen paden deze kavel op. Achter een vijver staat een paviljoen waar de zon een spel speelt met vilten wanden en glazen potten met natuurlijke verfstoffen. Waar je je kunt verwonderen over hoe wol, zon en natuur samenwerken om in een circulair proces tot de mooiste kleuren te komen, en je wenkbrauwen kunt fronsen over hoe ons textielgebruik juist het milieu belast.

Om je heen beplanting in dezelfde kleuren als in de glazen potten, een grasveld om uit te rusten en uiteraard een voorbeeld van de planten die we in de potten hebben gestopt om hun kleur af te geven aan de wol.

De Almeerse Wolunie wil op deze kavel deze kunstinstallatie realiseren. We zijn al een eind gevorderd in het traject, en hoewel het nog niet helemaal zeker is dat het door kan gaan, beginnen we met de productie van de wandbekleding.

We kunnen daarvoor hulp gebruiken. Heb je in de week van 11 t/m 16 juli een dagdeel over? Meld je dan aan om in de Schaapskooi te komen vilten, verven, kaarden of wassen. We zijn telkens van 10:00 tot 16:00 uur aan het werk. Kun je die week niet maar wil je wel helpen? Laat dat dan ook weten, we zijn beslist niet in een weekje klaar.

Mail naar: secretaris@almeersewolunie.nl

In de Schaapskooi informeren we die week ook over onze plannen. Dat doen we uiteraard ook op deze pagina, en via Instagram (zoek naar: shades_of_nature_almere) en Facebook (www.facebook.com/shades.of.nature.wolunie).

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Vanuit de Schaapskooi

Productieweek in volle gang

Volgende artikel