Kleur terug in het Den Uylpark

Op ons verzoek hing voormalig wethouder Tjeerd Herrema vandaag de Rode Das om de nek van Joop den Uyl. Met het verdwijnen van het project Blauwe Maandag uit het Den Uylpark, werd deze populaire Almeerse plek een stuk minder kleurrijk. Blauwe Maandag was een van onze grotere projecten. Om de kleur terug te brengen, tonen we vandaag weer ons kleinste project.

“Voor mij een eer om de roodste premier van het land Ome Joop weer rood te mogen kleuren met natuurlijk materiaal. Deze staat hem beter dan de recente blinddoek van Extinction Rebellion.”

Tjeerd Herrema

Den Uyl met Rode Das

Toen in 2019 het viltproject Blauwe Maandag werd gerealiseerd, koos een van ons een andere weg. Zij is niet van het vilten en bedacht een breiproject. De das werd uiteindelijk gemaakt door 25 leden. Zij breiden allemaal een of meerdere lapjes, die uiteindelijk met elkaar de das vormen.

1 Dag hangt de Rode Das weer om de nek van Joop den Uyl. 1 Mei is die dag en dat is natuurlijk niet voor niks. Als partijleider van de PvdA was 1 mei juist voor hem een bijzondere feestdag. Joop den Uyl werd gezien als, zoals ooit beschreven, “Een bevlogen idealist of een drammerige socialist”. Wij zijn als Almeerse Wolunie zeker idealisten. En daarin voelen we ons verbonden met hem. Wij werken met natuurlijke producten en proberen daar zo dicht mogelijk bij te blijven. Joop den Uyl daarbij staat naast onze verfplantenakker. Hier verbouwt IVN met ons de planten die zorgen voor de natuurlijke kleuring van onze wol.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Pfff: een Schaep met de 5 pooten

Over WolwerX, ons lustrumkunstwerk

Volgende artikel