Kerstpaneel voor Stad & Natuur

Daar hangt het, in het Infopunt van de Schaapskooi, het ontwerp dat moet leiden tot een handgemaakt kerstpaneel voor Stad & Natuur. Op 6 oktober werd het ontwerp van Bertina Slettenhaar gepresenteerd.

De Almeerse Wolunie wil dit paneel graag aan Stad & Natuur aanbieden in het kader van een dubbel jubileum: 10 jaar Stad & Natuur, 5 jaar Almeerse Wolunie (en 5 jaar gesponsord door Stad & Natuur).

Als je goed kijkt zie je dat het ontwerp in genummerde vlakken is verdeeld. De bedoeling is dat leden die dat willen zich over een van die vlakken ontfermen: ze nabreien, -haken of -vilten. We hebben van elk vlak een ‘patroondeel’ gemaakt, met een deel ook al ‘pakketjes’ gemaakt met garen of gekaarde wol.

Voor een ander deel moeten we nog wat verven, die pakketjes komen later beschikbaar, vermoedelijk in of vlak na de herfstvakantie.

De vlakjes die op het patroon ingekleurd zijn, zijn al uitgegeven: veel van de aanwezigen op de Spinmiddag en bij het Breicafé, die toevallig op dezelfde dag vielen, namen een pakketje met garen en patroon mee. Op 24 november moeten alle lapjes weer binnen zijn en gaan we beginnen aan de assemblage van het geheel.

De pakketjes zijn op te halen in het Infopunt/Wolwinkel, elke zondag van 13-16 uur in de Schaapskooi. Daar kunnen ook de lapjes in worden geleverd.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Afsluiting Blauwe Maandag

De Wolunie op de Dutch Design Week 2019

Volgende artikel