De Wolunie op de Dutch Design Week 2019

foto van Crafts Counsil Nederland

Crafts Council Nederland zet als partner van Dutch Design Foundation al jaren het maken in de schijnwerpers. Met de spraakmakende groepstentoonstelling HOW&WOW van 19 tot en met 27 oktober in VEEM op Strijp-S presenteren we het belang van crafts. 

Dutch Design Week 2019
HOW&WOW
19 – 27 oktober
VEEM, Eindhoven
Eerste verdieping
Torenallee 80
5617 BE Eindhoven
11.00 – 18.00 uur

Dit jaar is de Almeerse Wolunie aanwezig op de Dutch Design Week. Met onderstaande tekst wordt dat op de site van Crafts Council aangekondigd;

Almeerse Wolunie

De Almeerse Wolunie ontstond in 2014 door een samenwerking met Stad en Natuur Almere met als doel het gebruik en de verwerking van wol te stimuleren en promoten. In de schaapskooi worden onder andere Romney schapen gehouden, ze eten de voor mensen schadelijke berenklauw die in het Vroege Vogelbos en het Kromslootpark groeien en geven een fijne soort wol. In Nederland bestaat de wolverwerkende industrie bijna niet meer. Wie wol wil laten verwerken, moet naar het buitenland. In Almere wordt op kleine schaal geproduceerd in hun eigen ‘wolstraat’. Ook heeft de Wolunie een akker in het Den Uylpark waar verfplanten als wede, goudsbloemen en zwarte stokrozen groeien.

De Almeerse Brigit Huijbens ontwikkelde een grote expertise op het gebied van gebruik van natuurlijke verfstoffen. Op HOW&WOW presenteert ze haar onderzoek naar het verven van Almeerse wol met meekrap. Deze gecompliceerde verfstof die wel drie jaar moet groeien voor het gebruikt kan worden, werd ook in Nederland tot voor kort op grote schaal verbouwd. De intense kleur loopt van bruin tot licht roze tot diep aubergine-paars.”

Hier kun je meer lezen.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Kerstpaneel voor Stad & Natuur

We feliciteren het Apollo Ensemble met de Lelyprijs 2020

Volgende artikel