Duizend schaapjes

Toen Nederland min of meer op slot ging, sloot ook de Schaapskooi en schrapten we alle activiteiten van de Wolunie. Geen zelfdagen, geen leden-voor-leden-workshops, geen spinmiddagen, niets.

Natuurlijk gingen leden voor zichzelf thuis gewoon door met werken-met-wol (we zijn benieuwd naar alle creaties van de afgelopen maanden). En een groeiend groepje fanatieke breisters heeft zich gestort op het 1000-schaapjes-project, dat feestelijk gestart had moeten worden met NL Doet.

Duizend zijn het er nog niet, maar we zijn hard op weg…

Elke twee weken weiden de schaapjes even in het gras bij de Schaapskooi. Bij de laatste fotoshoot waren het er al 167! Als we goed geïnformeerd zijn, zijn er nog een heleboel onderweg.

We hopen in september de 500 te halen.

Meebreien kan nog altijd. Als het winkeltje open is (in juni is dat op de zondagen 7 en 28) kun je het benodigde materiaal en het patroon (tegen statiegeld) halen en kant-en-klare schaapjes inleveren. Of mail even naar info@almeersewolunie.nl als de gang naar de Schaapskooi op die momenten onmogelijk is. Dan proberen we iets anders af te spreken.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Vachten voor thuis spinnen of vilten!

Designproduct 2020: Toffe Sloffe

Volgende artikel