De Drijfveerwand – de laatste loodjes

Update: Ook op 5-6-7 februari a.s. wordt er nog gewerkt voor de Drijfveer. Schrijf je nu in!

Vanaf september hebben vrijwilligers van de Almeerse Wolunie en de Viltcontactgroep gewerkt aan het vilten ‘behang’ voor een binnenwand van het Urban Greenersproject de Drijfveer.

Ongeveer duizend mensuren hebben we gekaard en de enorme lap gelegd: twee lagen wol, een laag hennep en een toplaag wol ter decoratie.

Inmiddels wordt aan de laatste fase gewerkt. Leuk, die lagen, maar als ze los van elkaar blijven wordt het natuurlijk niets met de wand. Er moet nu echt gevilt worden. Wie de basisworkshops van de Wolunie heeft gevolgd – of zich het vilten zelf heeft aangeleerd – weet dat het een kwestie van water en zeep en rollen en kneden is.

Voor een lapje van ruim 10 bij 4 meter is dat echter een activiteit van een volledig andere orde dan de handzame Wolunielapjes…

Vier dagen hebben gemiddeld 12 mensen zich met het vilten beziggehouden, en nog is het niet af. De eerste drie dagen gingen in hun geheel op aan, zoals Bertina het noemde, nat en plat maken. Er gaat immens veel water in zo’n lap, de flessen met heet zeepwater waren niet aan te slepen.

Zondag kon dan eindelijk met het vilten begonnen worden. Rollen bleek, na een eerste poging, niet de allerbeste methode – het leverde toch wat schade op aan de kwetsbare decoratielaag. Met nog veel meer water en zeep werd het aanvilten op de grond voortgezet.

Af is het nog niet. De tijd dringt – de bedoeling is dat de lap op 5 februari gereed is zodat-ie tegen de wand van de Drijfveer geplakt kan worden. Da’s precies een week voor de officiële opening…

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Open Dag trekt 350 bezoekers!

Waterpomp voor de stadsakker

Volgende artikel