Bericht vanuit de Schaapskooi

Dat het Wolunie-seizoen dit jaar pas eind juni echt van start ging, was uiteraard niet onze eigen keuze. ‘Corona’ sloot de Schaapskooi en maakte het onmogelijk om activiteiten verantwoord door te laten gaan. En onverantwoord wilde niemand.

Breicafé en wolverven

Zondag 28 juni was de eerste ‘echte’ activiteit in de Schaapskooi – het Breicafé. Maar een paar dagen eerder plukten leden de eerste oogst op de Verfplantenakker, en op zaterdag 27 juni stonden verfketels te pruttelen om garens met die nieuwe oogst te verven – we verven dit keer extra veel ‘dikke’ wol, omdat die voor het designproduct gebruikt gaat worden. Het verfproces ging zondag natuurlijk gewoon door. Diezelfde zaterdag stonden we met een kraam op de Boerenmarkt op de Kemphaan.

Schaapjes

In de stille maanden zagen we de kudde gebreide schaapjes uitbreiden tot 369 stuks. Inmiddels mét herdershond. Om de paar weken maken we een foto van de kudde, de beste manier om te zien hoe hard leden en niet-leden aan het breien zijn geslagen.

Droogkasten

En, last but zeker not least: we namen de droogkasten in gebruik, waar we subsidie van het Fonds Verbraaken van de Natuur- en Milieufederatie Flevoland voor kregen en die voor ons gemaakt zijn door Jan van den Bos (IVN). De kasten maken gebruik van de kracht van de zon: die verhit de lucht in een ingenieus systeem met oude blikjes, die opstijgt naar de eigenlijke droogkast. Ideaal voor oogst die niet meteen verwerkt kan worden.

Kortom, een mooie start. We doen ons best er een mooi seizoen van te maken!

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Designproduct 2020: Toffe Sloffe

Vanuit de Schaapskooi

Volgende artikel