Bericht uit de Schaapskooi

Het was even spannend of de Algemene Ledenvergadering van 13 november fysiek door kon gaan, maar met mondmaskers en QR-controle en in de grote ruimte vond het bestuur het verantwoord.

In een betrekkelijk korte vergadering werd de begroting voor komend jaar vastgesteld en werd er geïnformeerd over de verschillende projecten.

Shades of Nature loopt ongeveer op schema. De kavel is voorzien van paden, planten en gras en de vilten banen voor de binnenwand zijn klaar. (Zie voor de laatste stand van zaken de pagina shadesofnature.nl.)

Heel even kwam aan de orde dat het mooi zou zijn als we tijdens de Floriade ook aanwezig kunnen zijn om wanneer gewenst uitleg te geven over het paviljoen en het zon-verfproces. Permanente aanwezigheid lijkt ons tamelijk onhaalbaar, maar wat zou het mooi zijn als we er elke weekeinddag konden zijn. We roepen leden graag op om een paar dagen het gezicht van de Wolunie te zijn!

Er werd ook informatie verstrekt over de betrokkenheid van de Wolunie bij een project waarover je misschien al iets in de media gehoord hebt. Ontwerper Kasper Jongejan is bezig met een visserstrui met als thema de identiteit van Almere – zoals de klassieke vissertruien iets zeggen over de plaats waar ze gebreid werden(https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/261126/trui-over-almere-in-de-maak) De Wolunie helpt met het kiezen van het juiste garen en het verven ervan. Het wordt niet een direct draagbare trui, al komt er later wel een patroon van een wél draagbare variant – uiteraard te breien met ‘onze’ wol.

Er was geen uitgebreid naprogramma. Maar wél sloten we het project ‘1000 schaapjes’ af. Wat ook weer niet betekent dat er geen schaapjes meer gebreid hoeven te worden – elk schaapje dat niet gebruikt wordt voor Shades of Nature gaat in de winkel in de verkoop.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Productie vilten banen afgerond

De Proefkeuken met De Almeerse Wolunie

Volgende artikel