Bericht uit de Schaapskooi

Nadat we het atelier in De Steiger hebben verlaten en weer volledig onze intrek hebben genomen in de Schaapskooi zijn we ook weer op volle kracht actief.

Op 14 april openden we het seizoen met de Lammetjesdag, waar de nieuwe schapen werden voorgesteld: de Drentse Heideschapen, Shetlanders en Flevolanders die de komende jaren ons van wol gaan voorzien. En natuurlijk werd het designproduct ‘Kussentje’ officieel gepresenteerd.

We hadden leden-voor-leden-workshops, basisworkshops kaarden, vilten en verven, spinzondagen en brei/haakmiddagen – ook voor wie de eerste schreden op het brei/haakpad wil zetten. We breiden een enorme rode das voor het standbeeld van Joop den Uyl – hij heeft ‘m op 1 mei omgehad.

Handverfster en kleurenspecialist Loret Karman gaf een workshop die een andere kijk gaf op het werken met kleur en op een prachtig zonnige dag kwamen spinsters en spinners om samen de mooiste draadjes te maken.

Tussen al die bedrijven door werkten leden onder leiding van Brigit aan het project ‘Blauwe Maandag’. Wie regelmatig een kijkje komt nemen in de Schaapskooi ziet telkens nieuwe vilten lappen en vogelhuisjes en inmiddels ook een karrenvracht aan houten palen – voor een deel al van een kleurtje voorzien.

Heb je wel eens een zondagmiddag dat je niet weet wat je zou kunnen doen? Kom eens bij ons langs. Het infopunt is van 13-16 uur open.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Rode das voor Joop den Uyl

Lustrum! Hoera!

Volgende artikel