Bericht uit de Schaapskooi, 15 mei

Marleen legt de techniek uit
Marleen legt de techniek uit

Met een Zelfdag (zaterdag) en de tweede Leden-voor-Leden-workshop (zondag) was het een behoorlijk druk weekeinde.

In de Leden-voor-Leden-workshop leerde Marleen Malmgren, pinksteren of geen pinksteren, acht Wolunieleden hoe ze met behulp van plantaardig materiaal een streng wol gespikkeld konden verven.

Het proces had wel iets van een kruising tussen een culinaire workshop – rollade rollen en stomen – en een kinderfeestje cakejes versieren. Het resultaat was verrassend en bij iedereen anders.

Eenvoudig proces
Het aardige van de methode was dat je zonder heel veel basiskennis en redelijk snel tot een bijzonder resultaat kon komen. Je belegt een met aluin voorbewerkte streng wol met plantaardig verfmateriaal – meekrap, sandelhout, blauwhout in dit geval -, legt er al dan niet wat roestige spijkers en moeren tussen, dekt het geheel af met fluitekruid en/of uienschillen en rolt het op. Inpakken in een katoenen jasje, goed dichtbinden en na een uurtje stomen kon je het rolletje weer uitpakken.

Het smaakte voor de deelnemers naar meer – zowel deze techniek als de leden-voor-leden-workshop.

Heb jij ook een idee voor zo’n workshop? Kennis die je wilt overbrengen  of juist iets dat je wilt leren? Laat het weten!

Wolwinkel
Voor zelfververs heeft de Wolwinkel inmiddels meekrap en aluin in kleine hoeveelheden in de verkoop. En natuurlijk is er weer een nieuwe portie vuile wol in de week gezet. Volgende week zondag wordt die verder gewassen. Zin om een handje te helpen? Je bent van harte welkom tussen 13 en 16 uur.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Officiële ingebruikname waterpomp op 21 mei

Waterpomp in gebruik genomen

Volgende artikel