Bericht uit de Schaapskooi, 29 juni

Afgelopen zondag was de laatste ‘snuffelworkshop’ van het voorjaar. De aanwezige nieuwe leden stelden het product samen, na drie eerdere bijeenkomsten waar ze de wol hadden geselecteerd en gewassen, gekaard en tenslotte gevilt. Het eindresultaat is in het Infopunt te zien én te koop.

Het was tegelijkertijd productiedag. Op dit moment zijn we vooral bezig gewassen wol te kaarden. Maar we hebben ook strengetjes gemaakt van de borduurwol die onlangs door de Duitse spinnerij is afgeleverd, samen met een voorraad dunne breiwol, geschikt voor (ongeveer) naalden 3 of 3,5. Beide varianten zijn nu in het Infopunt te koop. Natuurlijk is de dikke breiwol er ook nog.

Op de productiedag van 3 juli is het de bedoeling dat er gevilt zal gaan worden. Ontwerpster Wanda Entjes gaat het vaasje via haar kanalen verkopen en heeft daar vilten lapjes voor nodig, die ze van de Wolunie afneemt. We vilten dus in opdracht en de inkomsten vloeien direct in de kas van de Wolunie.

Wil je komen helpen maar kun je op 3 juli niet? Als het Infopunt geopend is ben  je altijd welkom om mee te helpen met de productie!

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Activiteiten in juni en juli

Een interview met… Wanda Entjes

Volgende artikel