Officiële ingebruikname waterpomp op 21 mei

Op de stadsakker in het Den Uylpark wordt zaterdag 21 mei 2016 om 11.00 uur de waterpomp in gebruik genomen. Hiermee komt voor de vrijwilligers van de Almeerse Wolunie een einde aan het slepen met water. De pomp is gefinancierd vanuit het Fonds Verbraaken van de Natuur en Milieu Federatie Flevoland.

Op de Stadsakker van Stad & Natuur Almere worden allerlei verschillende planten gekweekt. Deze planten zijn niet bedoeld om voedsel voort te brengen maar leveren, kleurstoffen om de wol van de Almeerse Wolunie te kunnen verven. Vrijwilligers van de Almeerse Wolunie en het IVN zorgen voor deze akker.

Van de wortels van de Meekrap kun je bijvoorbeeld prachtig rood verven, van het blad van de Wede kleur je blauw, Afrikaantjes zorgen met hun blaadjes voor een mooie oranje kleur en de Bijvoet geeft mooi groen. Op de akker wordt per plant aangegeven welke plant het is en voor welke kleur die plant gebruikt wordt.

Natuur en Milieu Federatie Flevoland heeft via het Fonds Verbraaken geld beschikbaar gesteld om op de akker een waterpomp te slaan, zodat de vrijwilligers niet meer met water hoeven te slepen vanaf de kinderboerderij in het Den Uylpark. De waterpomp is klaar en wordt zaterdag 21 mei officieel in gebruik genomen.

Deel deze pagina met je volgers!
Vorige artikel

Workshop Verdiep je verder in vilttechnieken

Bericht uit de Schaapskooi, 15 mei

Volgende artikel