De afsluiting van Blauwe Maandag op ZONDAG 22 september

.
.

Feest

Op 22 september vind een feestelijke afsluiting van het Blauwe Maandag project plaats in het Den Uylpark, met rondleidingen en demonstraties. Vanaf 15.00 uur. Dan is ook een boekje over het project verkrijgbaar.

Dank:

Wij ontvingen voor Blauwe Maandag een donatie van de Rabobank.

We zijn heel blij met de subsidies die we ontvingen van;

  • het Prins Bernard Cultuurfonds.
  • het Cultuurparticipatiefonds.
  • Gemeente Almere.
  • Floriade.
  • Het Almeerse Cultuurfonds.
  • Wij deden bovendien mee aan NL doet van het Oranjefonds.
  • De firma Linova gaf ons korting op de Aquamarijn Toplin verf voor de palen van Blauwe Maandag.

Klaar!

140 reuzepotloden in 14 kleuren staan klaar in de Schaapskooi van Stad en Natuur. Ze zijn de afgelopen maanden gemaakt door tientallen vrijwilligers. Leden van de Almeerse Wolunie en andere enthousiastelingen hebben in de afgelopen maanden samen 140 viltlappen gemaakt. Deze zijn geverfd met de planten van de verfplantenakker in het Den Uylpark. Daarna zijn ze om grote houten palen bevestigd, die ook door vrijwilligers zijn geverfd.
Deze maand zijn ze te zien in de Schaapskooi aan de Muiderweg in Almere Haven.
Vanaf 22 september zullen ze in het Den Uyl park te zien zijn, waar ze komen te staan langs de rand van de verfplantenakker.

Het project

De palen zijn onderdeel van het project Blauwe Maandag. Eerder al kreeg het beeld van Joop den Uyl in dat kader een rode das, gebreid door leden van de Almeerse Wolunie. Kinderen versierden de afgelopen maanden bij de kinderboerderij, en scouting de Cirkel vilten vogelhuisjes. Deze worden binnenkort ook in het park opgehangen.
Tenslotte komt er ook een informatiebord over het verven met planten bij de verfplantenakker te staan.

Contact