Altijd al blauw willen verven? 17 aug kan het!

Blauw, Blauw, Blauw, maar zonder maandag.

Altijd al blauw willen verven, maar niet weten hoe….?
Kom mee plukken, verfstof oogsten en verven.

Op de verfplantenakker staat op dit moment veel wede.
Ik wil proberen daarvan een deel van de kleurstof te “oogsten” want de bladeren van de wede plant laten zich moeilijk conserveren.

Dat gaan we doen op zaterdag 17 augustus.

Hoe doen we dat?

we gaan vrijdagavond 16 augustus om 19.30 met zijn allen wede plukken op de akker. Schaar mee. Grote winkeltas mee. De wede nemen we mee naar huis om te wassen. Het zand moet eruit, want anders blijkt onze oogst aan kleurstof straks vooral blauw zand. Wassen net als spinazie…

zaterdag om 9.30 uur starten we in de schaapskooi met het snijden van de wede. Snijmes en snijplank meenemen. En twee kleine emmers meenemen. Verder een vergiet, als je die hebt.
Een deel van de wede gaan we gereed maken voor een verfbad. Een ander deel gaan we voorbereiden, maar zodra de kleurstof is gevormd gaan we die laten bezinken in een kuip om later in te drogen.

Wil je meeverven….. neem dan wat wol mee van jezelf, of koop wat wol in de winkel. Losse wol kan ook, maar dan graag in een verfzakje. De wol liefst vooral weken in een emmer water en vochtig meenemen.

Meld je aan via Pleio. Kun je niet meehelpen met plukken of wil je eerder gaan plukken (vrijdagmiddag) en wil je wel komen op zaterdag….. stuur me even een appje. Andersom kan ook.

Tot vrijdag 16 augustus

Brigit

Contact