Kom naar de Open Spindag op 2 juni

Zondag 2 juni is het spinnen wat de klok slaat in (en bij mooi weer rond) De Schaapskooi. Voor de derde keer wordt de Open Spindag georganiseerd, voor leden én niet-leden die met spinnewiel of spintol willen komen spinnen, en voor belangstellenden die eens willen zien hoe een schapenvacht een draadje wordt.

Natuurlijk is er meer te doen dan (kijken naar) spinnen. Op het programma staan:

  • Wolproeverij: onze nieuwe schapen zijn Drentse Heideschapen, Flevolanders en Shetlanders. Hoe voelen hun vachten? Zolang de voorraad strekt kunnen deelnemers ook een pluk van de vacht meenemen, om thuis te proberen.
  • Spinlab: op een aantal plaatsen in de Schaapskooi demonstreren Wolunie-leden bijzondere technieken, zoals ondersteund spinnen, kettingtwijnen en core spinning. Zelf even experimenteren? Dat kan.
  • Elke, van Spinspul, neemt een deel van haar spinnewielen mee. Aan een (nieuw) wiel toe, of altijd al willen weten hoe een Schacht of Louet spint? Kom langs.
  • Fantasiebatt: met verschillende spinvezels maak je op de kaardmolen een fantasiebatt. Laat je verrassen, het wordt altijd mooi.

Deelname aan de Open Spindag is gratis. Alleen voor de workshop ‘Fantasiebatt’ wordt een bijdrage gevraagd en is aanmelding vooraf (via Pleio) noodzakelijk. Verder vinden we het ook erg prettig als je je aanmeldt, dan weten we ongeveer hoeveel mensen we kunnen verwachten. Aanmelden via Pleio

Contact