Zondag 3 juni: Open Spindag

Zondag 3 juni wordt een bijzondere dag in en om de Schaapskooi. We organiseren dan voor de tweede keer een Open Spindag. De Schaapskooi is geopend voor leden en niet-leden met een spintol of een spinnewiel – en uiteraard voor belangstellenden die kunnen zien hoe levend het oude ambacht nog is.

Om de dag compleet te maken worden er workshops georganiseerd, leiden we je rond langs de verfplanten-demo tuin en door de Wolfabriek waar leden van de Almeerse Wolunie de wol van de schapen uit het Kromslootpark verwerken en geven we een presentatie over de AWU. Je kunt de tafels van de Wolfabriek gebruiken om (bijvoorbeeld) wol te selecteren.

De Wolwinkel in het Infopunt is de hele dag open. Hier kun je de wol van ‘onze’ Romneyschapen in verschillende varianten kopen: van de vacht via kaardvlies, lontwol en strijkgaren tot kant-en-klaar gesponnen garen in verschillende diktes. Ook zijn er door leden gemaakte producten verkrijgbaar, en een klein assortiment aan viltbenodigdheden en verfstoffen.

Wil je wel spinnen, maar heb je geen spinnewiel of is het erg onhandig om het mee te nemen? We hebben een beperkt aantal spinnewielen te leen.

Het is niet nodig om je vooraf op te geven, maar wel handig. Voor de workshops is inschrijven wél verplicht. En: vol is vol!

Kijk voor alle informatie in onze agenda (even zoeken naar 3 juni).

Contact