Nieuw seizoen start tijdens de Lammetjesdag op 25 maart.

Vele lammetjes zijn inmiddels geboren in Schaapskooi aan de Muiderweg 8, Almere. Ze mogen bijna naar buiten. Dat betekent dat wij weer naar binnen mogen. Om die twee zaken te vieren organiseren De Almeerse Wolunie en Stad & Natuur een open dag met diverse activiteiten en demonstraties wolverwerking. Tussen 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Designproduct 2018
Kunstenares Miriam Verbeek ontwiep de Circle Around. Een wolproduct dat onze leden het komende jaar gaan maken. Tijdens de Lammetjesdag wordt dit om 13.15 uur gepresenteerd. Geïnteresseerde (volwassenen) kunnen zich als lid bij de Wolunie aanmelden om dit product onder begeleiding te maken.

Nieuwe apparatuur
Tijdens de Lammetjesdag wordt nieuwe apparatuur gepresenteerd. Het Prins Bernhardfonds maakte het mogelijk om een natviltmachine aan te schaffen. Hiermee kunnen grote hoeveelheden wol worden gevilt. Natuur en Milieu Flevoland ondersteunde met de aanschaf van een Kaardmachine. Hiermee wordt ruwe wol klaargemaakt voor verdere verwerking.

Almeerse schapenwol te koop
Op zondag 25 maart a.s. gaat ook het infopunt/wolwinkel weer open. Hier zijn diverse producten te koop. Natuurlijk vind je hier ook ruwe en gekaarde schapenwol van de Almeerse Romney-schapen. Ook is er gesponnen wol van onze eigen schapen te koop.

Workshops
De Wolunie geeft daarnaast demonstraties wolverwerking met de nieuwe machines uit de wolfabriek, maar er is ook veel handwerk te zien waaronder het ouderwetse spinnewiel! Voor kinderen worden er workshops verzorgd door de Kunstbus en de Wolunie.

 

Contact